Az értékesítő hírleveleken túl

Veled is előfordult már, hogy vásároltak nálad, de többet színét se láttad azoknak a vevőknek? Ne ess kétségbe, erre is van megoldás! Mutatjuk👇

Fanni 2021. aug 18.

A hírlevél olyan fórumot biztosít cégednek, amely segít abban, hogy kapcsolatban tudj maradni a nálad már vásárolt vevőkkel. Ezáltal bilincselheted magadhoz fogyasztóidat, persze csak ha okosan használod ki a lehetőségeidet/eszközeidet.

Lehetetlen mindenkihez szólni, és ne is próbálkozz ezzel. Egy jól szegmentált közönséggel olyan vevői kört építhetsz ki akik “márkahűséget fogadnak neked”, és mi is lehetne ennél fontosabb a céged számára?

ARC A CÉG MÖGÖTT

A személyes kapcsolódás segít fejleszteni a bizalomérzetet és a márkalojalitást. Az emberek nagyobb valószínűséggel költik el nálad pénzüket, ha tudják, hogy valódi, élő emberek dolgoznak ott. Ezért elhoztunk neked néhány tippet, hogyan is építheted ki ezt a bizalmat:

  • Mutasd be/emeld ki a csapat szereplőit külön-külön. Kezd a hírleveled egyszerre egy kolléga bemutatásával, és szólítsa meg ő a közönséget abban a levélben. Lehet minden csapattagnál egy emoji, ami leginkább őt jellemzi, és egy mondat, egy vicces idézet, ami hozzá kapcsolódik. Minél személyesebb, annál hitelesebb lesz a céged közönséged számára, és annál többet költenek nálad, ajánlanak másoknak, ami valljuk be, a legjobb “marketing eszköz” a piacon.
  • Ha már végig értél a csapattagokon, készíts interjút a céged vezetőjével. Kérd tőle, hogy mesélje el, honnan is indult a vállalat, mik voltak a tervei, és ezekből mi valósult meg. Meséljen egy sztorit, amiből sokat tanult, és érdemes lenne megfogadnia másoknak is. A gyakorlati tanácsok útmutatást adnak, és a megfelelő közönség nagyon hálás lesz a minőségi tartalomért.
  • Foglalkozz ügyfeleiddel, és ha már kapsz tőlük bármilyen visszajelzést ne félj megosztani következő hírleveledben. Bátorítsd olvasóidat a veled való kommunikációra és kérd, hogy osszák meg veled tapasztalataikat.
  • Ha van bármiféle hűségprogramod, ahol az ügyfeleid kiemelt figyelmet és kedvezményeket kaphatnak említsd meg minden hírleveledben, hogy csatlakozni tudjanak egy gombnyomásra. Az emberek társas lények, és igénylik a hovatartozást. Ne menj el e tény mellett. Biztosítsd nekik a klubtagság lehetőségét.
  • Rendeztél egy eseményt, ahol találkoztál közönségeddel? Szuper! Köszönd is meg nekik a részvételt, és hozz létre egy közös drive-ot akár, ahol megoszthatják egymással képeiket/élményeiket.
KIHÍVÁSOK ÉS EREDMÉNYEIK

Ne akarjuk azt a látszatot kelteni, hogy nekünk minden elsőre simán ment. Alakítsunk ki emberközeliséget, és mutassuk be épp milyen mérföldkövekkel birkóztunk meg. Nem kell feltétlenül, hogy ez valamilyen látványos eredménnyel járjon.

A siker nem ebben mutatkozik meg, hanem, hogy mindig hiteles tudsz maradni, és ebbe beletartozik az is, hogy megmutatod, hogy te is ugyanolyan sebezhető ember vagy, mint bárki más.

Persze, ha valami díjat nyertél azt is bemutathatod, sőt! Mutasd is meg, és írd le hozzá a történeted mi is volt a kulisszák mögött. 

Az emberek sokkal könnyebben kapcsolódnak egy olyan brandhez, ami betekintést enged a kulisszák mögé.

Mutass egy videót a mindennapokról, amikor csapatot építetek, vagy csak az irodában szórakoztok kicsit. Lássák, hogy nem csak robotok vagytok, akik embertelen mennyiséget ülnek a gép előtt.

ARANYTARTALOM

Lehetőségek tárháza áll előtted, hogy közönségednek olyan tartalmat adhass, amely nem kapcsolódik közvetlenül a vállalatodhoz vagy termékedhez/szolgáltatásodhoz.

Bátran adj helyet valami szórakoztató tartalomnak is és persze, a minőségi, edukáló tartalmak se maradjanak el. A tartalom gyakran jobban teljesít, mint a promóció, és az állandó „me-talk” is kimerítő lehet közönséged számára, és számodra is.

De, hogy mik is ezek a bingó tartalmak? Lássuk!

  • Felmérés vagy közvélemény kutatás. – Az elmúlt időszakban láttál valami új trendet és érdekel, hogy közönséged mit gondol róla? Bátran kérdezd meg őket, és az eredményt is mutasd meg nekik. Ezzel felméred célközönséged szükségeit, és még a kapcsolatot is építed velük, hiszen adsz az ő véleményükre, ezáltal pedig fontosnak érezhetik magukat.
  • Infografikák – Egy bonyolultnak tűnő leírás már nem is olyan bonyolult egy infografikai megjelenítéssel. Gyorsan, és könnyen átlátható. Pillanatok alatt leköti a közönség figyelmét. A lényegretörő szövegek és a grafikák megfelelő kombinációja csak úgy vonzza a tekintetet. Mindezek után könnyen vissza tudják idézni hírleveled, és akár többször is megnyitják. 
  • Top listák – Állíts össze egy listát azokról a könyvekről, amelyek nagy hatással voltak a szakmai életedre. Adj nekik értéket ezáltal, és tudni fogják kit keressenek, ezen a téren. A következő hírlevélben csinálj közvélemény kutatást ki melyiket olvasta el. Törekedj itt is a kétirányú kommunikációra és a kapcsolatteremtésre.
  • Nézz utána mik mennek mostanában az influencerek körében – OXO, About You, Burn. Ezek mind-mind hirtelen lettek felkapottak az influencereknek köszönhetően. Írj akár róluk cikket, te mit gondolsz ezekről. Persze csak módjával. Nem kell kirobbantani a következő világháborút, mert neked nem szívügyed az adott termék/szolgáltatás.
  • Google Trends – Ha kifogytál a témákból, nézz utána mi foglalkoztatja mostanában az embereket, és erre mi is lenne jobb eszköz, mint a  Google Trends.
  • Hasznos eszközök, alkalmazások, bővítmények – Találtál egy appot, ami mozgásra buzdít, és motivál? Vagy, ami segít kézben tartani költségeidet, és általa nem költesz felesleges dolgokra? Ha neked segített, másoknak is segíthet. Erről is összeállíthatsz akár egy top 10-es listát

Ne feledkezz meg róla, hogy ezek a tippek mellett, akihez szólni készülsz élő emberek nem pedig márkák. Törekedj a személyes kapcsolódásra és felejtsd el az” énitisz” leveleket melyben magadhoz beszélsz. Jusson eszedbe, hogy az emberek nem gyertyát vásárolnak, hanem romantikus estét! A kommunikációd rájuk szabd, ne magadra.

Ha nem tudod, hogyan állj neki a hírlevelednek keress minket bátran és vedd fel velünk a kapcsolatot! Együtt megvalósítjuk céged álmait!❤️

Ajánlott bejegyzéseink