Find Your Y workshop 2020 – digitális trendek

Fókuszban a legújabb digitális trendek és stratégiák, amik meghatározzák az idei évünket!

Kashu 2020. jan 27.

 

Álljunk meg néhány órára az év eleji rohanásban és nézzünk körbe, milyen változások és lehetőségek vesznek körbe bennünket. Ehhez szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy röviden összefoglaljuk,

  • milyen kihívások várnak ránk 2020-ban,
  • hogyan lehetünk előrelátóak az online térben,
  • hogyan változnak a felhasználók szokásai,
  • milyen digitális trendek határozzák meg a mindennapjainkat és
    hogyan hat ez valójában ránk.

Helyszín és időpont

Püspöki Magtár Kávézó (Pécs, Dóm tér 6.)
2020. február 6. 17:00 (érkezés 16:30-tól)

Tematika

 

Miért fontosak a trendek?

(Fincza Gergely)

 

A társadalom egyre gyorsuló változáson megy keresztül, ahol a digitális technológia jelenti a legnagyobb fejtörést számunkra. A digitalizáció hatására egy átlagos felhasználó a napja egynegyedét valamilyen kölcsönhatásban tölti az online médiával. Akarva akaratlanul is részei vagyunk az egésznek, és nem dughatjuk homokba a fejünket, mondván, hogy ezek ránk nincsenek hatással. Vizsgáljuk meg együtt, hogy milyen “high-level” változásokra kell nagyobb figyelmet fordítanunk!

Fogyasztói magatartás trendek

(Dr. Szűcs Krisztián)

 

Napjaink fogyasztója igazi fejtörő. Szinte sosem úgy, és sosem akkor reagál az üzenetekre, amikor hisszük vagy szeretnénk. De ez benne a csodálatos, persze a mindennapi kihívásokon túlmenően. Sokan sokféleképpen közelítik ezért a fogyasztót, a vásárlót, a vevőt, de abban mindannyian egyetértenek, hogy érdemes velük foglalkozni, követni azokat a változásokat, trendeket, amik befolyásolják az életüket és döntéseiket. Ebben a kérdéskörben fogunk mi is körbenézni, bemutatva az aktuális, a jövőt várhatóan meghatározó jelenségeket, amikre majd együtt kell reagálnunk a közös munkáink során.

Technológia által diktált design trendek 

(Lovas Máté)

 

Ki emlékszik még az első weboldalakon megjelenő borítékokra es animált földgömbre? Így 30 év távlatából kezd kirajzolódni egy trend, ami nagyon hasonló a divat világában lejátszódó folyamatos változáshoz. A technológia által nyújtott, vagy épp korlátolt lehetőségek erősen hatást gyakoroltak arra, hogy miként használjuk eszközeinket napjainkban.
Kövessük együtt végig honnan indult a web és hova fejlődhet a jövőben.

Online marketing trendek

(Váczi Gábor)

 

A technológiai fejlődés és az ezzel járó fogyasztási szokások hatással vannak az offline és online világ marketing technikáira, és eszközeire. Ezek az eszközök egyre egyszerűbbé és bárki számára elérhetővé, és vonzóvá teszik a marketinget. A könnyen kezelhető szoftverek és segédprogramok már programozói tudás nélkül is alkalmazhatóak és ezáltal burkoltan is azt az ígéretet hordozzák, hogy a használójuk már igazi szakértő.

Ez a két ppc óriás -a Google és Facebook-, versengésének egy hozománya, ugyanis ez a két médiafelület ma már megkerülhetetlenné vált, és a haladó online marketing kommunikáció alapjait jelenti. A két mamutcég rivalizálása, és a technológia rohamléptékű fejlődése olyan további lehetőségeket hoz el 2020-ban is, amiről az Internet hajnalán, de még csak a 2000-es években álmodni sem mertünk.

Hogyan használjuk a digitális trendeket az üzleti céljaink elérése érdekében?

(Fincza Gergely)

 

Azt már régóta tudjuk, hogy az online média hatékonyság és mérhetőség tekintetében lenyomja a “hagyományos” megoldásokat. Az eszközök folyamatosan fejlődnek és az automatizálásuk egyre egyszerűbb lehetőségeket nyújtanak számunkra. Ez az előadás arra világít rá, hogy hogyan értelmezzük a korábban elhangzottakat és milyen módon tudjuk integrálni a stratégiáinkba őket.

A trendek értékelése

(Lázár Erika)

 

De miért is fontos, hogy beszéljünk a trendekről? Tapasztaljuk őket egyáltalán? Merülhet fel a kérdés az előadások kapcsán.
Az interaktív prezentáció során megtudjuk és megvitatjuk, hogy hogyan látják ezeket a kérdéseket a vendégeink, ami lehetőséget nyújt mindannyiunk számára, hogy egy kicsit jobban megismerjük a saját és egymás működését is.

Közös workshop

A részvétel Y-shift és Y-collective partnereinek ingyenes, de a helyszín befogadóképességének korlátai miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Találd meg velünk a miérted!

Y-shift és Y-collective csapata

Ajánlott bejegyzéseink