Milyen tartalomra mozdul meg a közönséged 2022-ben?

Nem mindegy milyen tartalmat osztasz meg a közösségi médiában, ha szeretnél elkötelezettséget és reakciót kiváltani a célközönségedből. A trendek irányt mutatnak, mi pedig összegyűjtöttük neked a 3 legfontosabbat.

Kriszti 2022. jan 17.

Milyen tartalmakat osszak meg?

Ha megvan, hogy milyen felületekre fókuszálj, akkor ideje megtervezni, milyen tartalmakat ossz meg a közönségeddel. Mindamellett, hogy fontos, hogy el tudd kötelezni őket a márkád mellett, és ehhez kreatív történetmesélésen keresztül vezet az út, vegyük át 2022 legfontosabb trendjeit a tartalomra vonatkozóan.

A vizualitás fókuszt helyezd át mozgóképre

A szemkápráztató vizuális tartalom több social media oldalon is a siker kulcsa, úgyhogy a minőségi fotók és videók a 2022-es évet is meghatározzák. Az idei évben azonban tovább növekszik a videó létjogosultsága, ahogy a TikTok és Reels rövid videós tartalmai egyre felkapottabbak lesznek.

Te mit néznél szívesebben, egy századik beállított/ megszerkesztett fotót, vagy egy életérzést átadó, használatot bemutató, érzelmeket kiváltó videót? Utóbbi sokkal alkalmasabb gyors bizalomépítésre és meggyőzésre. Ráadásul a videók már a LinkedIn felületén is hódítanak, olyannyira, hogy még TikTokos videók is megjelenhetnek rajta.

A videók mellett az élők szerepe is megnő, hiszen valós idejű kapcsolatteremtésre ad lehetőséget, ami a közönség elkötelezettségét növeli. Az éppen aktív követők pedig még értesítést is kapnak arról, ha élőbe kezdesz

Egy falatnyi tartalom

A rohanó hétköznapok, a rengeteg online inger, az egyszerűségre való vágy, abba az irányba mutat, hogy minél gyorsabban fogyasztható tartalmakat osszunk meg. Legyen rövid, velős, lehetőleg hasznos és/vagy szórakoztató. 15 mp-es TikTok videó, rövid szövegek, gyorsan értelmezhető képek. Mindemellett még meg is kell ragadnunk a figyelmet, így valamilyen módon ki is kell tűnnünk, hogy abban a 2-3 másodpercnyi időben megragadjuk az érdeklődést. Ahogy a HubSpot és Talkwalker trendösszefoglaló anyagában szerepel

Akár Instagramról, Tiktokról, Facebookról, social hirdetésekről van szó, innováció kell, hogy megfogd a felhasználók rövid figyelmét. Akik az interaktív tartalomra, meglepő, érzelmes pillanatokra fókuszálnak, azok a tartalommarketinget új szintre emelhetik és képesek lesznek megfelelni a célközönség igényeinek

Együttműködések aranykora

A pandémiás helyzet is ráerősített az egymás támogatásának trendjére, de az együttműködések alatt érthetjük az influenszerekkel való közös munkát is, aminek szintén új löketet adott a megváltozott világrend. A bizonytalanság, álinformációk idején felértékelődik, ha egy ismerős, szimpatikus arc ajánl egy terméket vagy szolgáltatást, mesél a mindennapi szokásairól, így nagyobb eséllyel választanak kipróbált módszereket a követők.

A TikTok kiváló példája ennek, hiszen számos termék iránt nőtt már meg ugrásszerűen az érdeklődés a videók és felhasználók által, ennek gyűjtőneve is született, a #TikTokMadeMeBuyIt. Ilyen például a feta sajtos recept, amiről itt írtunk korábban, de a Maybelline Sky High szempillaspirálját is ide sorolhatjuk.

@jessica.eid_ love this mascara @maybelline #skyhighmascara #maybellinepartner #ad #hair #fy #maybelline #lashes ♬ original sound – Jess

Ez persze elcsépelten hangozhat, de ez is mutatja, hogy az együttműködésnek nem feltétlenül kell a legnagyobb, reklámokban is leggyakrabban feltűnő celebeket választani. A legfontosabb kritérium, hogy illeszkedjen a márka arculatához, értékeihez, céljaihoz és hiteles legyen, mindegy mekkora követőbázissal rendelkezik.

A fentiek természetesen nem azt jelentik, hogy mindenkinek minden trendet be kell építenie a stratégiájába. Ahogy a platformoknál, úgy a tartalmaknál is érvényes az a nézőpont, hogy az a fontos, hogy a márkához és lehetőségeihez igazodjon a választott irány. Beszéljük át a lehetőségeidet, keress minket elérhetőségeinken!

Ajánlott bejegyzéseink